Kawruh wayang

Gunungan1

Crita wayang ing indonesia sumbere saka india, yaiku sing ana ing buku Ramayana lan Mahabarata nanging isih diupakara dening para empu lan pujangga salaras karo kahanan ing indonesia, saengga critane luwih indah lan luwih luwes basane.
miturut salah sawijining sarjana saka india sing asmane rama prasad, perang barathayuda kedadean ing taun kurang luwih 2000 sadurunge masehi.
Jenise wayang iku ana 10. yaiku :
1. Wayang purwa : Kasebut uga wayang kulit
2. Wayang golek
3. Wayang krucil
4. Wayang Beber
5. Wayang Gedog
6. Wayang Suluh
7. Wayang Titi
8. Wayang Madya
9. Wayang Wahyu
10. Wayang Wong

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s